Pagina's

woensdag 21 maart 2012

Bib

Om de 3 weken ga ik op woensdag (mijn dagje loopbaanonderbreking) met Lou naar de bib. Met plezier geef ik mijn liefde voor de bib door aan mijn zoontje. En het lukt me goed, hij staat telkens al te trappelen om nieuwe boekjes te mogen kiezen.

's Avonds lezen we voor het slapen gaan nog een verhaaltje van de bib en vandaag brachten we opnieuw enkele leuke boekjes mee.

'Wat Als' van Reina Ollevier, een avontuurlijk boekje dat begint met 'Wat als de laatste boterham op is?' * 'Welterusten Dikkie Dik': Lou ligt altijd dubbel toe met Dikkie Dik, waarschijnlijk mede door mijn zwak hollands Dikkie Dik-stemmetje :) * 'Wat een herrie' van Riske Lemmens moeten we nog bekijken, maar leek me een leuk verhaal * 'Midden in de nacht', een kijk- en zoekboek van Rotraut Susanne Berner. Dit boek komt uit een reeks, waarin ook 'Zomer', 'Herfst', 'Winter' en 'Lente' bestaat. Ondertussen zijn dit Lou zijn lievelingsboeken geworden. Ik vond ze nog niet in de boekhandel, dus nemen we bij elk bib-bezoek een boek uit de reeks mee. Dit is de 3de keer 'Midden in de nacht'. * 'Wannes gaat naar school' van Kathleen Amant. 1 september mag Lou naar school en ik bereid er hem al 2 jaar op voor :) 

Voor mezelf nam ik 2 magazines mee, een 'Ouders van nu' en een 'Jij en je kinderen'. Altijd leuk om door te bladeren, de Nederlandse ouder-magazines! (Die thuis-bevalling-verhalen neem ik er wel bij ;)
Blijkbaar heeft Tiany Kiriloff ook een boekje uit: 'Tiany Kirilove, 1001 tips & favoriete adressen van fashion lover / journalista / mama'. Originele lay-out + vlotte lectuur + interessante tips & adressen voor jong & oud. Eerder een boekje om te hebben dan te lenen lijkt me!
In de afdeling 'Creatief bezig' vond ik 'Selfmade keukenfrutsels' van Katrien Van De Steene. Op de rug staat het boek omschreven als een boek waar je vrolijk van wordt en dat ben ik echt na het een eerste keer doorbladerd te hebben! Op elke bladzijde staat wel iets dat ik wil maken, lepelkoekjes voor bij de koffie, een gepimpte keukenschort, onderzetter van ijzerdraad. Wordt vervolgd!
Ik passeer ook altijd eens langs de kookboeken en deze keer nam ik 'De Oosterse keuken' van de reeks Kookschool mee, aangezien de wok die ik maak maar weinig aziatisch smaakt. Schitterende reeks trouwens van Kookschool, als een recept dan niet lukt ligt het aan jezelf, beter kan men het nl. niet uitleggen.

Jullie nog boekentips? (voor mij of voor Lou)


Deze namiddag genoten we ook van de eerste echte lente-dag in de tuin van mijn ouders. Zalig die eerste zonnestralen op je gezicht toch! 

5 opmerkingen:

INGE EN CO zei

oh zo super en zo mooi dat je haar is, zalig x

Unknown zei

Oh de bib is super. Helaas doen wij dat hier te weinig.
Leuke foto!

Owl.mygod! zei

Ik kan der ook altijd uren verblijven :) Vroeger vond ik dat zaaaalig als kind!

Nienke zei

Geweldig! Zo'n bibbezoek!

De kookschool-kookboeken zijn fantastisch!

Cathy zei

Zalig de bib met kleine kids .. een marteling jammer genoeg voor pubers die verplichte boeken moeten lezen .. je frou staat je heel mooi!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...