Pagina's

woensdag 10 november 2010

Macarons


De macarons de Paris zijn hip dezer dagen, je komt ze niet langer enkel in de etalages in Parijs tegen, maar nu echt overal en ook vaker verwerkt in desserts. Dus kreeg ik zin om ze ook eens te proberen (vooral als de patissier des huizes blijft zeggen dat dat niet evident is om te maken, dan moet het me lukken :) 
Ik zocht de ganse week in al mijn kookboeken naar een recept maar tevergeefs. Dan maar op internet gezocht maar ook daar eerder een magere vangst. Tot ik bijna per ongeluk op Pure Gourmandise terecht kwam, een franse site met alle mogelijke recepten voor macarons! Het werd zelfs moeilijk kiezen. Dan maar gekozen voor de citroen-macarons in functie van de ingrediënten die ik in huis had. Al spraken de chocolade- en kokos-macarons me ook wel aan :) Eerst wilde ik echt zo felgekleurde macarons maken, maar volgens Pure Gourmandise heb je daarvoor poeder kleurstof nodig en niet de vloeibare kleurstof van Vahiné die je in elke supermarkt in blauw, geel en rood kan kopen. Dus dit beïnvloedde deels ook mijn keuze voor (gele) citroen-macarons. Uiteindelijk waren ze heel goed gelukt, al hadden ze iets langer in de oven gemogen. Alle recepten vind je hier (naar beneden scrollen). Bien sûr tout à fait en français :) De volgende regenachtige vrije dag worden het chocolade-macarons, mmm.

1 opmerking:

Renato zei

En ik had het grote genoegen het eerste proefkonijn te mogen zijn! Proficiat, Wittamer en Marcolini mogen aan hun pensioen beginnen denken, de opvolging is verzekerd. Ik bestel er alvast een dozijn voor Kerst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...