Pagina's

vrijdag 24 augustus 2012

Sleutelhanger tutorial

Mocht ik ooit een boek uitbrengen (not gonna happen), dan zou de titel hoogstwaarschijnlijk "DIY in less than 60 minutes" of iets in dat genre zijn. Ik maak namelijk graag kleine prullen die snel klaar zijn. Eentje in die categorie is de Elvis-sleutelhanger. En zoals beloofd bij de give-away: een korte handleiding.


Wat heb je nodig? T-shirt transfer papier + witte katoen (bv. een oud laken) + stofje voor achterkant + lintje + ringetje + vulling.

Zoek een leuke foto, bij voorkeur met een witte achtergrond. Bijvoorbeeld de Playmobil-mannetjes die ik gebruikte of diertjes of popjes. Druk deze in spiegelbeeld af op t-shirt transfer papier (o.a. te koop bij Hema). Knip de afbeeldingen uit en strijk deze op de witte stof. Volg hierbij de instructies die bij het transfer papier steken. Dit klinkt ongeveer als volgt: strijk eerst de stof totdat er geen plooien meer zijn - leg de afbeelding met de print naar beneden op de stof - dek af met een grote zakdoek - strijk gedurende 1 min op hoogste stand (zonder stoom!) - maak cirkelvormige bewegingen en ga nog eens extra over de randjes van de tekening - laat afkoelen (heel belangrijk!) - verwijder het papier. 

1 Leg de 2 goeie kanten op elkaar, dus met de foto op de goeie kant van het andere stofje. 2 Speld een lintje of labeltje vast. 3 Speld rondom rond. 4 + 5 Naai dicht en laat 1 zijde open om te keren (hier links). Wanneer je over het labeltje of lintje naait, let er dan op dat je dit loodrecht op het lintje doet, anders plooit je lintje lelijk wanneer je het keert. 6 Snij de overbodige stof op 0,5 cm af. 7 Keer binnenstebuiten. Hoe gemakkelijk dit lukt is afhankelijk van de grootte van het keergat... Je zal zien dat de afbeelding wat gekraakt is. Ik noem dit het vintage-effect ;) 8 Vul met losse vulling. Naai daarna het keergat dicht. Dit kan met de hand of eventueel ook onder de machine.

En zo maakte ik er al een paar :)

Volgend weekend sta ik op een rommelmarktje met nog wat babygerief van Lou en ook met een (eenmalig) standje van Le jardin de Juliette :) Ik maakte een heleboel ritszakjes, tasjes, rompertjes en ook deze sleutelhangers.

De alerte lezer zag deze techniek eerder ook al in de babymobiel, de doopsuikertjes en de kerstballen. Altijd benieuwd naar jullie creaties!

18 opmerkingen:

Unknown zei

wat een leuk idee! ga ik zeker proberen :D

Marina zei

Heerlijk en dat is ook toevallig, ik heb net een toilettasje voor ons zusje gemaakt met Tinyprint, en voor de jongens eentje met Zorroprint en eentje met de Rode Ridder voor baterijopladers in op te bergen als ze op vakantie gaan.
Leuk om doen!

Unknown zei

Fijn, nu kan ik die elvis zelf maken.

Luiza Ioana Photography zei

Elvissss! kvond die popkes al mooi van toen je ze maakte vr bij de doopsuikers en mobieltje, nice done beejb

Poesie Oh Hi! zei

En waarom zou je daar geen boek van maken? Ik vind het eigenlijk een wereld-idee! Ondergetekende kan namelijk ook niet altijd het geduld opbrengen om meerdere dagen of uren aan hetzelfde project te werken ;) (en ik denk dus dat ik heus niet de enige ben die zo is)

JoChapeau zei

Lijkt mij iets superleuk als verjaardagspresentje ook ... alleen hebben wij niet de juiste printer om op transferpapier te printen :-(

emmel-prutsemieke zei

dank je voor de tip! Mss kan ik dit ook eens proberen in mijn klasje (met hun tekeningen)
waar is dat rommelmarktje waar jij gaat staan?

Guy en Dina zei

Ja 't is de moment om aan zo'n boek te starten...met de kerst in gedachten ;-)))
In ieder geval kei fijn om de tutorial te maken...hier zijn al superfans!
Op welk marktje sta je ?

Pretty cool stuff zei

Boeken, boeken...we zullen overspoeld worden door naai- en knutselboeken dit najaar...da's allemaal goed maar het zal teveel worden, volgens mij.
Je blog is gewoon super leuk en geen boek kan daar tegenop en die sleutelhangertjes zijn ook fun!

Juliette zei

Gewoon op een rommelmarktje hier in Uitkerke (Blankenberge), "Uitkerke Kermesse" :) Iedereen welkom! En Katrien, geen paniek, ik hou het bij een blog ;) Al ben ik wel benieuwd naar alle boeken die nog moeten komen!

Vero zei

mooi!! Ik kom zeker eens langs!!Sta je op de rommelmarkt of bond-stand?

Juliette zei

Ik sta voor het huis van mijn ouders, aan de overkant van Groenten Galle. Wel enkel de zaterdag, de zondag moet ik me mentaal voorbereiden op Lou zijn eerste schooldag :)

SophieSweetVintage zei

Wat een superleuk idee! Je hebt sowieso erg veel leuke diy-ideeën. Ik raak helemaal geinspireerd :)

lots of lili zei

Hey Julie,

wreed schoon die sleutelhangers. Ik denk dat ik je ideetje volg en deze week twee maak om de boekentasjes van de kindjes op te fleuren. Uiteraard mogen ze de afbeelding zelf kiezen :-).

Super idee!! En die kreuken in de sleutelhanger met het fototoestel, ik dacht dat die er volledig bijhoorden.

Oon zei

Ik vind dat jij gerust een boek mag vullen met al die ideetjes. Ik zou het in elk geval kopen.

Unknown zei

Waaoow wat gaaf!

Vero zei

Jammer wij gaan vandaag naar Blankenberge..

wijplukkendedag zei

Wat een leuk idee! Ik heb het gelijk gepin:-)
En de oudste zoon verjaart binnenkort, dus misschien kunnen we daar wel iets mee doen ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...