Pagina's

woensdag 19 maart 2008

Preisoep!


Ik heb gisteren de gemakkelijkste preisoep gemaakt en ze was héérlijk!

Je hebt nodig :

4 preien

3 grote aardappelen

1 grote ui

1 groenten- en 1 kippenbouillonblokje

Snij de ui fijn en stoof met een stukje boter in een grote pot. Snij van de preien het donkergroene en het poepje af. Snij in de lengte doormidden en hak in stukjes van ongeveer 1/2 centimeter. Doe de prei bij de ajuintjes en stoof nog een kleine tien minuten verder. Terwijl snij je de aardappelen in kleine stukjes van ongeveer 1 centimeter. Wanneer je ziet dat de prei goed gestoofd is (beetje glaziger) doe je de patatjes erbij en de 2 bouillonblokjes (1 per 1/2 liter normaal gezien, best op doosje kijken) . Daarna voeg je water toe zodat alle groenten onder water staan en dan nog een goeie 5 cm meer. Kruid goed met peper en zout en laat een uurtje lichtjes burrelen.
Tip : voeg niet te veel water bij, als je achteraf ziet dat hij te dik is kan je nog altijd water toevoegen, maar als hij te slap is, is hij te slap :(

Na een uurtje zou het al heel lekker moeten ruiken! Mix de soep en let erop dat alle stukjes aardappel ook goed gemixt zijn. Proef en kruid eventueel bij. Klaar!

Door de aardappels kan je de soep gerust als maaltijdsoep serveren met een slaatje erbij!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...