zondag 7 september 2008
Chocoladetaart!
Niets leuker dan op een regenachtige zondag een lekkere chocoladetaart te maken! Receptje uit de Elle, voor 4 personen :
Ingrediënten zoals op foto : 325 gr donkere chocolade + 135 gr boter + 135 gr suiker + 5 eieren + 40 gr bloem
Smelt de chocolade au bain-marie. Neem de pan van het vuur en roer de in stukjes gesneden boter erdoor tot je een glanzende massa krijgt. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker bijna wit en vermeng ze met de chocolade. Roer de bloem erdoor. Klop de eiwitten met de overgebleven suiker stijf en spatel ze voorzichtig door de chocolade. Giet het deeg in een ingevette en met bloem bestrooide springvorm en bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C. De taart moet smeuïg blijven. Versier hem ten slotte met cacaopoeder! Bon appétit!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten